Triagecentrum corona en corona test drive-in blijven in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: J.P.Kranenburg
Gezondheidszorg

Triagecentrum corona en corona test drive-in blijven in Leiderdorp

GEZONDHEIDSZORG • Het triagecentrum voor patiënten met klachten die kunnen wijzen op besmetting met het coronavirus, dat 17 maart werd geopend bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, blijft daar ook het komende jaar. Dat meldde burgemeester Laila Driessen maandagavond 25 mei bij een update aan de gemeenteraad. 

In het ziekenhuis begint de niet-spoedeisende zorg weer op te starten. Die wordt naar verwachting volgende week opgeschaald tot 40 procent van wat gebruikelijk was. Sinds maandag zijn er weer negen operatiekamers open, waarmee het ziekenhuis weer het normale niveau bereikt heeft.

De corona test drive-in op de parkeerplaats achter het Alrijne Ziekenhuis blijft daar ook voorlopig. De testlocatie is zeven dagen per week open van 8.00 tot 13.00 uur. Er kunnen momenteel 120 tot 140 testen per dag worden afgenomen en dat kan nog opgeschaald worden. Vanaf juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona. Vooraf aanmelden is daarbij verplicht. Dat kan via de huisarts of via tel. (085) 0782878.

Prikpost in Winkelhof

Binnenkort wordt een dependance van de prikpost in het Alrijne Ziekenhuis geopend in winkelcentrum Winkelhof. Deze is bedoeld voor reguliere bloedafname. De dependance buiten het ziekenhuis moet ervoor zorgen dat de bezoekersstromen door het Alrijne verminderd worden.

Meer berichten