Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het aantal opgenomen covid-19 patiënten en het aantal coronabesmettingen in  Leiderdorp (rood omrand) en de rest van de regio Hollands Midden.
Het aantal opgenomen covid-19 patiënten en het aantal coronabesmettingen in Leiderdorp (rood omrand) en de rest van de regio Hollands Midden.
corona

GGD Hollands Midden publiceert regionale cijfers over corona op dashboard: eengezonderhollandsmidden.nl

"De komende tijd testen we veel meer op COVID-19 dan voorheen", laat de GGD Hollands Midden weten. "Ook intensiveren we het bron- en contactonderzoek. Dit is nodig, omdat landelijk de maatregelen om verspreiding van het coronavisus tegen te gaan, steeds meer versoepeld worden. Gevolg hiervan is dat de cijfers een realistischer beeld gaan geven van de verspreiding van corona in de regio Hollands Midden." De GGD HM publiceert daarom vanaf nu dagelijks de cijfers op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl.

De cijfers op het dashboard geven inzicht in de verspreiding van het virus en het effect daarvan op ziekenhuisopnames en overlijdens in de regio Hollands Midden en per gemeente. "Zijn we in staat om met elkaar het virus onder controle te houden? Waar moeten we extra voorzichtig zijn of extra maatregelen nemen? We lichten de cijfers toe en vullen het dashboard aan met andere relevante cijfers rondom corona."

Beter zicht op verspreiding
De GGD test een steeds bredere groep met coronaklachten, zoals leraren, mantelzorgers, kappers en jeugdtrainers. In juni is het de bedoeling om iedereen in Nederland met klachten te testen. "Voordat de maatregelen werden versoepeld, testten we alleen kwetsbare groepen en zorgpersoneel. De cijfers zeiden toen weinig over het daadwerkelijke aantal patiënten met corona in een gemeente en/of onze regio." Omdat de cijfers dus een realistischer beeld geven van de verspreiding in onze regio, wil de GGD HM de cijfers centraal beschikbaar stellen. Het dashboard van GGD HM leent zich daar goed voor.

Kijk op www.eengezonderhollandsmidden.nl. Het dashboard wordt elke dag voor 18.00 uur geactualiseerd.

Vanmiddag was te zien dat de GGD in Leiderdorp in totaal 32 covid-19 besmettingen heeft geregistreerd. Er zijn in totaal 12 Leiderdorpers met covid-19 in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en zes Leiderdorpers zijn aan de ziekte overleden.  

Meer berichten