Leiderdorpse bibliotheek maandag 18 mei weer open
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De afgelopen tijd konden bij de Leiderdorpse bibliotheek alleen op afspraak boeken afgehaald worden.
De afgelopen tijd konden bij de Leiderdorpse bibliotheek alleen op afspraak boeken afgehaald worden. (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorpse bibliotheek maandag 18 mei weer open

Dankzij de verlichting van de coronamaatregelen mochten met ingang van maandag 11 mei bibliotheken in principe weer open. Maar dat betekent niet dat ze overal ook echt open gingen. Bibliotheekorganisatie Bplus C, die de openbare bibliotheken in Leiden en Leiderdorp beheert, heropende op 11 mei alleen de bibliotheek in de Leidse Nieuwstraat. De overige locaties volgen later. De Leiderdorpse bibliotheek opent de deuren voor het eerst weer op maandagmiddag 18 mei.

Ze waren vorige week woensdag eigenlijk een beetje overdonderd door het nieuws dat de gedwongen sluiting van de bibliotheken op 11 mei voorbij zou zijn, vertelde Lara Bleijerveld, hoofd klantenservice van BplusC. “We hadden min of meer gerekend op 20 mei. Het was een verrassing dat het nu eerder is. Wel een mooie verrassing maar heropening heeft een hoop voorbereiding nodig.”

Maandag zijn ze gestart met een beperkte opening van de locatie Nieuwstraat. “Die is wat groter dan de anderen, dat maakt het makkelijker. Met de ervaring die we daar opdoen, kunnen we de andere locaties gefaseerd opstarten.”

Dinsdagochtend kon Bleijerveld melden dat de Leiderdorpse bibliotheek op maandag 18 mei weer open gaat. Deze bibliotheek, tijdelijk gevestigd in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg, is zeker niet de makkelijkste omdat het gebouw vrij krap is. "We gaan werken met mandjes zodat er niet teveel mensen tegelijk naar binnen kunnen. Ook worden er looproutes gemaakt en staat er iemand aan de deur die oplet dat mensen goed afstand houden."

De openingstijden van de Leiderdorpse bibliotheek zullen voorlopig beperkt zijn: bezoekers kunnen vanaf 18 mei terecht van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten