Leiderdorpse bibliotheek maandag nog niet open
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voorlopig kunnen bij de Leiderdorpse bibliotheek alleen nog op afspraak boeken afgehaald worden.
Voorlopig kunnen bij de Leiderdorpse bibliotheek alleen nog op afspraak boeken afgehaald worden. (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorpse bibliotheek maandag nog niet open

Dankzij de verlichting van de coronamaatregelen mogen met ingang van maandag 11 mei bibliotheken in principe weer open. Maar dat betekent niet dat ze overal ook daadwerkelijk open gaan. Bibliotheekorganisatie Bplus C, die de openbare bibliotheken in Leiden en Leiderdorp beheert, heropent op 11 mei alleen de bibliotheek in de Leidse Nieuwstraat. De overige locaties, dus ook die in Leiderdorp, blijven nog even dicht.

Ze waren gisteren eigenlijk een beetje overdonderd door het nieuws dat de gedwongen sluiting van de bibliotheken op 11 mei voorbij zou zijn, vertelt Lara Bleijerveld, hoofd klantenservice van BplusC. “We hadden min of meer gerekend op 20 mei. Het was een verrassing dat het nu eerder is. Wel een mooie verrassing maar heropening heeft een hoop voorbereiding nodig.”

Maandag gaan ze voorzichtig starten met een beperkte opening van de locatie aan de Nieuwstraat. “Die is wat groter dan de anderen, dat maakt het makkelijker. Met de ervaring die we daar opdoen, kunnen we de andere locaties gefaseerd opstarten.”

De Leiderdorpse bibliotheek, die tijdelijk gevestigd is in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg, is zeker niet de makkelijkste. “Het is daar vrij klein met een krappe in- en uitgang. We zullen goed moeten kijken hoe we dat veilig kunnen inrichten. In ieder geval komen er kuchschermen bij de balie, worden er looprichtingen aan gebracht en moeten de bezoekers een winkelmandje gebruiken.”

Wanneer de Leiderdorpse bibliotheek weer open gaat, kan Bleijerveld nu nog niet inschatten. Tot het zover is, blijft in ieder geval de boekenafhaalservice in bedrijf, verzekert ze. “Die loopt erg goed, onze leden zijn er heel tevreden over.” De service houdt in dat leden via e-mail boeken kunnen bestellen en ze vervolgens op een afgesproken tijd bij een locatie bij hen in de buurt kunnen afhalen. Alle informatie hierover staat op de website www.bplusc.nl/bibliotheek/afhaalservice-bplusc.

Meer berichten