Het was vorig jaar razend druk tijdens de afsluiting van de Vriendenfeesten met Unity NL on Tour. Ook dit onderdeel wordt geschrapt.
Het was vorig jaar razend druk tijdens de afsluiting van de Vriendenfeesten met Unity NL on Tour. Ook dit onderdeel wordt geschrapt. Foto: J.P.Kranenburg

Vriendenfeesten 2020 gaan niet door

Algemeen

Het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp heeft besloten om de Vriendenfeesten in het eerste weekend van september niet door te laten gaan. Dat vanwege de maatregelen van de regering in verband met het coronavirus en het verbod op evenementen.

Het was een besluit met pijn in het hart, laat voorzitter Herbert Zilverentant weten. “Het is heel erg jammer, maar in het licht van de actualiteit het enig goede besluit. Helaas ziet de wereld er op dit moment toch anders uit. Een evenement van deze omvang is in het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving moeilijk te organiseren. Daarnaast is het ook voor onze trouwe sponsors een zware tijd. Volgend jaar gaan we zeker een nieuwe editie van dit driedaagse evenement organiseren. ”

Het besluit van het bestuur betekent dat alle onderdelen van de Vriendenfeesten geschrapt worden. Ook de Unity-NL on Tour waarmee de Vriendenfeesten op de zondermiddag altijd worden afgesloten, gaat niet door.

Uit de krant