De Dodenherdenking bij het witte kruis op de algemene begraafplaats in Leiderdorp in 2019. Dit jaar wordt het heel anders, zonder publiek en met maar één kranslegging, door burgemeester Laila Driessen en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging Leiderdorp.
De Dodenherdenking bij het witte kruis op de algemene begraafplaats in Leiderdorp in 2019. Dit jaar wordt het heel anders, zonder publiek en met maar één kranslegging, door burgemeester Laila Driessen en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging Leiderdorp. Foto: PR Oranjevereniging

Besloten Dodenherdenking in Leiderdorp te zien bij Unity.NU op tv kanaal 40

Algemeen

De 4 mei-herdenking zoals deze traditioneel in Leiderdorp plaatsvindt met een herdenkingsbijeenkomst, stille tocht en bloemen neerleggen op de begraafplaats, kan vanwege de coronabeperkingen niet doorgaan. Er is een andere vorm gekozen die alle Leiderdorpers vanuit huis kunnen meebeleven: Unity.NU verzorgt een televisie-uitzending in het kader van de dodenherdenking.

De uitzending start vandaag, maandag 4 mei, om 19.00 uur. Vlak voor 20.00 uur wordt live geschakeld naar de algemene begraafplaats in Leiderdorp. Daar zal 'The Last Post' klinken, worden er twee minuten stilte in acht genomen en wordt het Wilhelmus gespeeld. Burgemeester Laila Driessen houdt een toespraak en er is een kranslegging de burgemeester en voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging. 

Unity.NU is te ontvangen via kanaal 40 (Ziggo) en kanaal 1412 (KPN/Telfort/Tele2 en XS4ALL).

Uit de krant