De organisatoren en sponsoren van de virtuele Bevrijdingsloop hopen dat het initiatief op een later tijdstip in het jaar alsnog doorgang kan vinden.
De organisatoren en sponsoren van de virtuele Bevrijdingsloop hopen dat het initiatief op een later tijdstip in het jaar alsnog doorgang kan vinden. Foto: J.P. Kranenburg

Afgelasting virtuele Bevrijdingsloop

Algemeen update

De Leiderdorpse virtuele  Bevrijdingsloop, een initiatief van Sportcentrum Van Houdt, is in goed overleg met de gemeente Leiderdorp afgelast. 

Het is een superleuk idee, een virtuele Bevrijdingsloop. Iedereen loopt en registreert op 5 mei individueel een afstand en stuurt deze in voor een virtueel klassement. Helaas blijkt het enthousiasme dusdanig dat gevreesd wordt dat deze loop tegen de richtlijnen van RIVM en overheid ingaat. 

Volgens de richtlijnen van de intelligente lock down blijf je zoveel als mogelijk thuis. Een frisse neus halen mag, mits het echt nodig is en daarbij alle overige richtlijnen in acht worden genomen. Dus alleen met familieleden, of maximaal met 1 ander, waarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Op basis van de eerste enthousiaste reacties en in nader overleg van organisatoren Sportcentrum van Houdt en de Oranjevereniging Leiderdorp met de gemeente blijkt dat de virtuele Bevrijdingsloop teveel tegen deze overheidsrichtlijnen indruist. Het is een georganiseerd evenement, met veel media-aandacht, wat mensen aanspoort om, alleen of in groepsverband, naar buiten te gaan. Dat is in deze tijden van corona onverantwoord. 

"Het is heel jammer. Gezien de reacties merken we dat veel mensen behoefte hebben aan naar buiten gaan. Het is helaas nog te vroeg. Het concept staat, we hopen dit op een later moment alsnog te kunnen uitvoeren", aldus de organisatoren. "Wij danken de sponsoren en mede-organisatoren voor hun betrokkenheid en hopen bij een volgend evenement wederom een beroep op hen te mogen doen."

De virtuele Bevrijdingsloop zou mogelijk gemaakt worden door Sportcentrum Van Houdt, Sport 2000, Toyota Van Haasteren, Winkelcentrum Baanderij, Saton Optiek, Sample en de Oranjevereniging Leiderdorp.

Uit de krant