Het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp (met derde van rechts voorzitter Herbert Zilverentant) toont een oranjevlaggetjeslijn.
Het bestuur van de Vrienden van het Oude Dorp (met derde van rechts voorzitter Herbert Zilverentant) toont een oranjevlaggetjeslijn. Foto: J.P. Kranenburg

Vrienden van het Oude Dorp delen oranje vlaggetjes uit in deel Kerkwijk

Algemeen

Hoewel de festiviteiten voor Koningsdag vanwege de coronacrisis niet doorgaan, hoopt de Stichting Vrienden van het Oude Dorp dat een deel van de Leiderdorpse Kerkwijk op maandag 27 april toch stralend oranje kleurt. Het gaat dan om de straten in de Kerkwijk waar anders de kindervrijmarkt en andere Koningsdag-attracties opgesteld staan. 

Om de buurtbewoners een handje te helpen bij er feestelijk versieren van hun straten, heeft de Stichting Vrienden van het Oude Dorp – sinds jaar en dag de organisator van Koningsdag in het oude dorp - zaterdagmiddag 25 april huis-aan-huis een lijn van tien meter oranje vlaggetjes in de bus gedaan. 

Voorzitter Herbert Zilverentant van de Vrienden: “Natuurlijk vragen we iedereen om bij het ophangen van de vlaggetjes goed anderhalve meter afstand te bewaren. Op deze manier willen we er toch nog een gezellige Koningsdag van maken.”

Uit de krant