Aan het eind van de dag worden de kratten opgehaald door de Leidse voedselbank.
Aan het eind van de dag worden de kratten opgehaald door de Leidse voedselbank. Foto: PR

Protestantse Gemeente Leiderdorp verspreidt hulp aan Voedselbank

Algemeen

Zo lang de strenge coronaregels gelden, dient de Dorpskerk als extra inzamelplaats voor artikelen voor de Voedselbank. Bovendien kunnen nu zowel bij de Dorpskerk als op de gebruikelijke plek, bij de Scheppingskerk, tweemaal per week houdbare producten worden afgegeven. Op die manier probeert de Protestantse Gemeente Leiderdorp de gang erin te houden, want juist nu is de behoefte aan houdbaar voedsel groot.

De bereidheid om geld of goederen te schenken aan de Voedselbank is dat ook, ontdekte Ellis Groothoff, die namens de Protestantse Gemeente Leiderdorp de inzameling coördineert. "Mensen weten soms niet waar zij in Leiderdorp terecht kunnen", zegt Groothoff. ,,De Scheppingskerk kennen zij wel, omdat dat onze vaste inzamelingsplaats is. Maar nu de coronaregels gelden, hebben we de inzameling van voedingswaren in stukken geknipt. Twee keer per week – maandag en donderdag van 10 tot 12 uur - kan dat in de Scheppingskerk, twee keer per week – dinsdag en woensdag van 10 tot 12 uur – in de Dorpskerk, uiteraard volgens de geldende hygiëneregels.’’

Op zich is Groothoff tevreden met de opbrengst, drie à vier kratten per week. "Omgerekend komt dat aantal in de buurt van de vijftien tot twintig kratten die wij voor de coronacrisis maandelijks inzamelden. Maar er zit volgens mij nog meer in, als iedereen weet dat we ook in de Dorpskerk houdbaar voedsel inzamelen."

Wat betreft houdbaar voedsel is er vooral behoefte aan pakken met pasta’s en rijst, sauzen, blikken met vis, vlees, soep, groente en peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee, broodbeleg en aardappels. Ook huishoudelijke artikelen en verzorgingsartikelen zijn welkom.

Uit de krant