Logo leiderdorpsweekblad.nl
De gemeenteleden krijgen van een veilige afstand gebeden en bemoedigende woorden. | Foto: Shamir Jacobino
De gemeenteleden krijgen van een veilige afstand gebeden en bemoedigende woorden. | Foto: Shamir Jacobino (Foto: Shamir Jacobino)
kerkelijk

‘Prayer drive thru’ op Eerste Paasdag

Het was rond het middaguur van zondag 12 april, Eerste Paasdag, razend druk op het parkeerterrein bij de Elisabethhof 5 in Leiderdorp. Maar niemand parkeerde en niemand stapte uit. De hier gevestigde kerkgemeenschap Power City organiseerde een ‘prayer drive thru’ waarbij de gemeenteleden veilig in hun auto een gebedsroute konden volgen.

"Nu wij helaas niet de diensten fysiek kunnen bijwonen, was dit een hele unieke ervaring om in mijn auto en toch op afstand gebed en bemoediging te ontvangen’’, vertelde een bezoeker.

De aangescherpte maatregelen vanuit de overheid hebben ertoe geleid dat tot 1 juni 2020 samenkomsten verboden zijn. De uitgezonderde maatregel voor religieuze bijeenkomsten tot maximaal dertig personen geldt voor kerkgemeenschappen waaronder ook Power City in Leiderdorp. Juist met Pasen worden de diensten van Power City altijd druk bezocht. Om de samenleving en de gemeenteleden toch een boodschap van hoop, geloof en liefde te kunnen geven, nam de kerkgemeenschap het initiatief voor de ‘prayer drive thru’.

De 'prayer drive thru' werd om 12.00 uur opengesteld voor iedereen die behoefte had aan gebed en dit onder de gestelde veiligheidsmaatregelen vanuit het RIVM. Elke auto reed de uitgestippelde route over het eigen parkeerterrein, waar men bij tafel’stations’ woorden van bemoediging en gebed ontving of simpelweg op een veilige afstand een praatje kon maken.

‘’Ook in deze tijd strekken wij onze handen uit met het doel om de gemeenschap te dienen en te voorzien aan mensen die nood hebben’’, vertelt Rolph Hendriks, voorganger van de kerk. Tijdens de drive thru werd gebeden voor diegene die nu onder angst leven, eenzaamheid ervaren, depressies hebben of ziekte en zwakte ervaren in hun lichaam.

De kerk Power City wil het initiatief uitbreiden en wil door middel van de drive thru niet alleen geestelijk voorzien maar ook praktisch hulp bieden. De kerkgemeenschap gaat voedselpakketten uitdelen aan eenieder die nu meer gebrek of nood heeft, maar specifiek aan de ouderen die meer moeite hebben om in deze tijd boodschappen te doen. ‘’Dit is juist de tijd dat mensen een bovennatuurlijke ontmoeting met de liefde van God gaan ervaren, doordat wij als kerk ons ook in dit opzicht uitstrekken om in noden te voorzien’’, voegt Rolph Hendriks toe.

                Tekst: Merveille Tandu-Pedro

Meer berichten