Afbeelding
Foto: j.p.kranenburg

Gezamenlijk gymmen op de galerij

Algemeen

Verdeeld over de galerijen van zeven etages kwamen ruim vijftig bewoners van het Leiderdorpse woonzorgcentrum De Ommedijk vrijdagochtend in beweging op lekkere jaren zeventig muziek.

De oefeningen werden in de binnentuin voorgedaan door fysiotherapeut Tanja Engberts van praktijk De Ommedijk, die de senioren stevig aan het werk zette. Op het gras van de binnentuin gaven burgemeester Laila Driessen en haar echtgenoot en sportwethouder Willem Joosten het goede voorbeeld.

Het gymnastiek halfuurtje was een initiatief van Clubhuis De Derde Helft. Onder normale omstandigheden organiseert het Clubhuis elke woensdag en donderdag inloopochtenden voor 55-plussers in afwisselend de kantine van voetbalvereniging RCL en hockeyclub Alecto. Nu die vanwege de coronamaatregelen niet door kunnen gaan, heeft het Clubhuis-bestuur in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk De Ommedijk besloten naar de mensen toe te gaan.

Dinsdagochtend kwam De Derde Helft voor het eerst naar het woonzorgcentrum en die pilot beviel zo goed dat vrijdag meteen een herhaling kwam. “De komende tijd willen we dit elke week herhalen”, vertelde Maarten de Fockert van Fysiotherapiepraktijk De Ommedijk. Het is de bedoeling de gymnastieksessies voor ouderen verder uit te rollen. De fysiotherapeuten van De Ommedijk gaan ze vanaf volgende week ook doen bij ’t Keerpunt. Ook fysiotherapiepraktijken Lagas en Goudeket springen bij om bewoners van Leiderdorpse seniorencomplexen veilig thuis in beweging te krijgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant