| Foto: J.P. Kranenburg
| Foto: J.P. Kranenburg

BplusC start boekenafhaalservice

Algemeen

Nu alle bibliotheeklocaties i.v.m. de coronamaatregelen gesloten zijn, introduceert BplusC de boekenafhaalservice. Vanaf woensdag 8 april kun je boeken bestellen en afhalen bij de bibliotheken van BplusC en de Bibliobus. Voor wie echt het huis niet kan verlaten, bieden we bezorging aan huis.

De boekenafhaalservice werkt heel eenvoudig. Je stuurt een mailtje naar klantenservice@BplusC.nl en we gaan voor je aan de slag. Wil je graag klassiekers lezen of ben je juist fan van thrillers? Lees je liever informatieve boeken of wil je een pakket op thema? Geef het door via mail en onze medewerkers stellen een pakket van vijf titels voor je samen. Je kunt ook kiezen voor een verrassingspakket. Geef aan bij welke bibliotheek je het boekenpakket wilt afhalen en wanneer (ochtend of middag) en we houden er rekening mee. Bij het ophalen moet je je biebpas laten zien.

Jeugdleden
Voor jeugdleden geldt dat ze altijd een mix van leesboeken en informatieve boeken ontvangen. Geef in de mail aan welke thema’s je interessant vindt en vermeld altijd je leeftijd en/of AVI-niveau. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Heb je nog geen gratis jeugdabonnement? Neem contact op met onze klantenservice en we maken het op afstand voor je in orde.

Ophalen
We houden ons natuurlijk nog steeds aan de richtlijnen van het RIVM. Ook bij het ophalen van de boeken. Je ontvangt een mail met daarin een tijd en de locatie, waar je je pakket geheel contactloos kunt ophalen.

Wat als je niet (zelf) naar de bibliotheek kunt komen?
In samenwerking met partners in de stad regelen wij dat de boeken bij je thuis worden bezorgd. Ook gaat BplusC bellen met de oudere bibliotheekleden om even contact te hebben en de afhaal- of bezorgservice onder de aandacht te brengen.

Kun je niet mailen? Bel dan 0900 23 23 000 en regel je aanvraag telefonisch. Houd er wel rekening mee dat we met beperkte bezetting werken en enkel bereikbaar zijn van maandag t/m donderdag tussen 10.00-16.00 uur.

Boeken inleveren kan nog steeds via onze boekenbrievenbussen. Dit kan op elk moment, hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Let op: Bibliotheek Leiderdorp en Het Gebouw hebben GEEN boekenbrievenbus.

Lees alle informatie op onze website: www.bplusc.nl/bibliotheek/afhaalservice-bplusc

Uit de krant