Bewoners van de Beatrixstraat steken hun dorpsgenoten een hart onder de riem met een kunstig van kleurig papier gemaakte boodschap.
Bewoners van de Beatrixstraat steken hun dorpsgenoten een hart onder de riem met een kunstig van kleurig papier gemaakte boodschap.

Drone filmt ruim vijftig groeten en boodschappen

Algemeen

Dozen stoepkrijt moeten er zondag 5 april in Leiderdorp doorheen zijn gegaan. Het wegdek van hele straten was door bewoners volgetekend met boodschappen als ‘hou vol, ‘samen sterk’ en ‘stay safe’, afgewisseld met harten voor oma’s en opa’s. Ook waren de mooiste spandoeken gemaakt en uitgespreid op daken, in tuinen en over balkons. Al deze groeten en opstekers van Leiderdorpers voor Leiderdorpers werden gefilmd door een drone die zo’n vijftig locaties bezocht.

Het idee kwam van de gemeente Leiderdorp. Doel was om deze moeilijke tijden, waarin iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, extra verbinding in het dorp te brengen. Na een oproep van burgemeester Driessen, vorige week woensdag, stroomden de aanmeldingen binnen van gezinnen, buren, bedrijven, verenigingen en organisaties die graag wilden dat de drone zondag langs kwam. 

JP Witteman van Buro JP en Rudo Slappendel van Unity.NU zouden tussen 10 uur 's ochtends en 1 uur 's middags met de drone door Leiderdorp trekken maar door de vele locaties die bezocht moesten worden, duurde het wat langer. "We waren pas om 8 uur 's avonds klaar", vertelde Slappendel maandag.  

De opnames zijn samengevoegd tot een filmpje van ruim negen minuten dat is te zien via Unity.NU.

Een heel bijzondere groet van de Leiderdorpse scoutingvereniging Van der Does-Liethorp  Leiderdorp.

Uit de krant