Logo leiderdorpsweekblad.nl
Medewerkers van Albert Heijn Santhorst zwaaien naar de drone die hun groet aan Leiderdorp filmt. Maandag is bij Unity.NU te zien hoe dit er vanuit de lucht uitziet.
Medewerkers van Albert Heijn Santhorst zwaaien naar de drone die hun groet aan Leiderdorp filmt. Maandag is bij Unity.NU te zien hoe dit er vanuit de lucht uitziet. (Foto: J.P. Kranenburg)
Maatschappelijk

Groetactie groot succes

Meer dan vijftig aanmeldingen kwamen er eind vorige week binnen van Leiderdorpers die graag wilden dat zaterdag 4 april een drone langs kwam om hun groet van bovenaf te filmen. 

De drone was is geregeld door het college van burgemeester en wethouders. Doel is om deze moeilijke tijden, waarin iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, extra verbinding in het dorp te brengen.

Wie een groet wilde brengen in de vorm van bijvoorbeeld een spandoek, stoepkrijt, een dansje of iets anders creatiefs kon dat tot vrijdagmiddag 15 uur melden. Dat heel veel Leiderdorpers dit een leuk idee vonden, bleek wel uit de tientallen enthousiaste reacties. 

Morgen, maandag 6 april, worden beelden van de dronevlucht uitgezonden bij Unity.NU op televisie kanaal 40 of 1412.

Meer berichten