Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
corona

Posters voor hulpvraag en hulpaanbod

Kan je wel wat hulp gebruiken in deze tijden van corona? Of wil je juist hulp geven? Je kan dat aan je omgeving duidelijk maken door een poster voor je raam te hangen. Een rode met ‘IK KAN WEL WAT HULP GEBRUIKEN’ of een groene met ‘IK KAN JE HELPEN’.

De posters zijn bedacht door ‘Samen Sterk tegen Corona’ een initiatief van DWC Print uit Groningen dat is gestart om positiviteit en verbroedering te brengen in deze onzekere tijd. Doel is om te laten blijken dat je klaar staat voor je buurman of buurvrouw die misschien wel wat hulp kan gebruiken. Een boodschapje, de hond uitlaten, het posten van een brief of gewoon even een beetje aanspraak. Iets kleins kan voor iemand namelijk iets heel groots betekenen.

De grote A3 formaat posters hebben twee kanten. De ene kant is groen met de hulpaanbod boodschap, de andere kant is rood met de hulpvraag boodschap. Omdat het RIVM nadrukkelijk heeft aangegeven sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden, kan men een telefoonnummer invullen op de poster waarop men bereikt kan worden. Zo kan telefonisch worden besproken wat de wensen zijn.

De posters zijn gratis te bestellen via de website www.samensterktegencorona.nl. Ook heeft Leiderdorper Alexander van der Sel, van het lokale initiatief ‘Corona hulp Leiderdorp’ een doos vol. Via Facebook pagina Corona hulp Leiderdorp of e-mail coronahulpleiderdorp@gmail.com kan een afspraak gemaakt worden om er één af te halen.

Meer berichten