De winkelrij aan de Van Diepeningenlaan, op het Leiderdorpse  winkelcentrum Santhorst.
De winkelrij aan de Van Diepeningenlaan, op het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst. Foto: Jolanda Ciere

Oproep ondernemersvereniging: ‘Koop lokaal!’

Algemeen Ondernemers

Het bestuur van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) heeft vorige week via sociale media alle Leiderdorpers opgeroepen om de lokale middenstand te steunen door zoveel mogelijk hun inkopen in de eigen gemeente te doen in plaats van elders of online.

“Zij (de ondernemers, red.) hebben in hun winkels de nodige maatregelen genomen zodat het winkelen mogelijk is”, aldus het bestuur, dat benadrukt dat lokaal inkopen doen niet alleen de ondernemers helpt, maar uiteindelijk het hele dorp.

Maar daarnaast doet de LOV nog veel meer, vertelt beoogd LOV-voorzitter Lorien de Roode. “We zijn regelmatig in overleg met wethouder Willem Joosten van economische zaken om te kijken waar de mogelijkheden liggen om ondernemers die het moeilijk hebben te steunen. We proberen ook onze leden een hart onder de riem te steken en vragen iedereen om met ideeën te komen die kunnen helpen om de gevolgen van deze crisis te verzachten.”

Het belangrijkste is nu, benadrukt ze, dat iedereen gezond blijft. En verder raadt ze aan om van de nood een deugd te maken. “Nu is een tijd om achterstallige dingen in je bedrijf op te pakken zodat je, zodra het mogelijk is, er weer volle kracht tegenaan kan.”

Woensdag verscheen in het Leiderdorps Weekblad ook deze advertentie van verschillende winkelgebieden, de LOV en de gemeente Leiderdorp waarin Leiderdorpers wordt opgeroepen hun inkopen  in eigen dorp te doen.

Uit de krant