Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Daan Binnendijk, burgemeester Laila Driessen en wethouder Willem Joosten (v.l.n.r.) roepen Leiderdorpers op om mee te doen aan groetactie.
Wethouder Daan Binnendijk, burgemeester Laila Driessen en wethouder Willem Joosten (v.l.n.r.) roepen Leiderdorpers op om mee te doen aan groetactie. (Foto: Unity.NU)
Maatschappelijk

Gemeente geeft gelegenheid voor groet via dronefilmpje

Zaterdag 4 april tussen 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags vliegt er een drone boven Leiderdorp die groeten van inwoners filmt. Zo’n groet kan zijn in de vorm van een spandoek, stoepkrijt, een dansje of iets anders creatiefs. 

De drone is geregeld door het college van burgemeester en wethouders. Doel is om deze moeilijke tijden, waarin iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven, extra verbinding in het dorp te brengen. Burgemeester Laila Driessen is vol lof over de Leiderdorpers die zich volgens haar fantastisch houden aan de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus. Maar ze realiseert zich ook heel goed hoe moeilijk het is nu alle contacten met familie, vrienden en collega’s tot het minimum zijn teruggebracht. Daarom wil het college inwoners de gelegenheid geven op deze originele manier een groet te brengen. Klik hier voor een filmpje waarin het college Leiderdorpers oproept om mee te doen. 

Wie wil dat de drone langskomt, moet uiterlijk vrijdag 4 april om 15.00 uur een mailtje sturen naar redactie@unity.nu of appen naar 06 30051000. Meldt daarbij uw adres en wat voor actie u wilt doen. Er wordt dan contact met u opgenomen. Vergeet niet bij de actie anderhalve meter afstand van elkaar te houden. 

De beelden van de dronevlucht worden maandag 6 april uitgezonden bij Unity.NU op televisie kanaal 40 of 1412.

Meer berichten