Acht maal beschuit met muisjes
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een van de drielingen die afgelopen weekend zijn geboren.
Een van de drielingen die afgelopen weekend zijn geboren. (Foto: j.p.kranenburg)

Acht maal beschuit met muisjes

De veestapel van de Leiderdorpse kinderboerderij in park De Houtkamp werd afgelopen weekend uitgebreid met maar liefst vier geitjes en vier bokjes.

Op vrijdag en zaterdag werd een drieling geboren, zondag kwam er een tweeling. Met alle moedergeiten en jonkies gaat het uitstekend, vertelde kinderboerderijbeheerder Bert van Eijk maandagochtend. Wellicht zijn er op dit moment alweer nieuwe borelingen bijgekomen want "nog vier geiten staan op klappen", aldus Van Eijk.

De twee drielingen mochten maandag al naar buiten, voor de tweeling is het dinsdag zover. In verband met het coronavirus is de kinderboerderij tot nader order gesloten, maar de jonge aanwas is vanaf buiten het hek te zien. “Je moet dan wel geluk hebben”, zegt Van Eijk, “want ze liggen nog heel veel te slapen in de stal.”

Enkele van de schapen zijn al eerder bevallen, in de grote weide lopen inmiddels acht lammetjes. Daar komen er ook nog een paar bij: twee grote schapen en twee van de kleine ouessant schaapjes zijn nog drachtig.


Meer berichten