Tulpen voor patiënten
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ellly Winkler staat klaar om tulpen rond te gaan brengen.
Ellly Winkler staat klaar om tulpen rond te gaan brengen. (Foto: PR )
Zorg

Tulpen voor patiënten

Vorige week woensdag kreeg de redactie een telefoontje van mevrouw van den Brink (87) uit Leiderdorp. "Jullie vroegen mensen toch om te vertellen hoe ze deze dagen beleven? Dan moet je dit echt horen."

En ze vertelt dat ze een dag eerder onverwacht bezoek kreeg van dokter Wijnen van huisartsenpraktijk De Florijn. Niet omdat ze ziek was. “Hij kwam langsfietsen om een bosje tulpen af te geven. Op het kaartje erbij staat ‘We willen u een hart onder de riem steken in deze periode. We wensen u en uw naasten een goede gezondheid toe’. Dat vond ik zo ontzettend lief, het gaf echt fleur aan de dag."

Mevrouw van den Brink was niet de enige die zo verrast werd door de huisartsenpraktijk. "We hebben tulpen gebracht naar 450 van onze meest kwetsbare patiënten", vertelt praktijkondersteuner Elly Winkler, die kwam met het idee voor de actie. "De bloemensector heeft het nu ook heel moeilijk en door 450 bossen bloemen af te nemen heb je een win-win situatie." 

Alle medewerkers van de praktijk hebben geholpen om de bloemen bij de patiënten te krijgen, met de fiets of met de auto. "We konden er tijd voor vrijmaken want het is nu rustiger dan gewoonlijk in de praktijk." Dat komt onder meer, legt ze uit, doordat niet-noodzakelijke afspraken, bijvoorbeeld standaard controles, niet doorgaan. Ook huisbezoeken worden vermeden. Kwetsbare patiënten worden de komende weken regelmatig gebeld door de praktijk, maar de bloemenactie bracht toch echt wat extra’s. Winkler kijkt er een blij gevoel op terug. "We kregen hartverwarmende reacties, het deed onze patiënten duidelijk goed om te merken dat we aan ze denken."

Meer berichten