Op knuffelberenjacht in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een knuffelbeer kijkt nieuwsgierig naar buiten of er al kinderen langs wandelen. |
Een knuffelbeer kijkt nieuwsgierig naar buiten of er al kinderen langs wandelen. | (Foto: Willemien Timmers)

Op knuffelberenjacht in Leiderdorp

Het idee komt uit België, en krijgt in Nederland nu massaal navolging; de KnuffelBerenjacht. Mensen zetten een knuffelbeer in het raamkozijn, en ouders kunnen met hun kinderen knuffelberen gaan spotten tijdens een wandeling. Via Google Maps zijn de beren aan te melden en te vinden, zodat een route kan worden uitgestippeld.

Omdat kinderen vaak niet naar de speeltuin of elders kunnen, en zich tijdens een wandeling nogal snel vervelen, kunnen ze nu dus op 'berenjacht' gaan. Daarbij moeten ze op hun wandeltocht op zoek gaan naar zo veel mogelijk knuffelberen achter de ramen.

Vol
In enkele dagen zijn er in Nederland al 20.000 locaties aangemeld. Daarmee is de kaart van Google Maps vol. De mensen achter de Vlaamse versie proberen nu met Google in contact te komen om het limiet te verhogen. Het is goed mogelijk dat een tweede kaart aangemaakt wordt, of dat de huidige kaart als basis blijft dienen en je de andere beren gewoon toevallig tegen gaat komen.

In Leiderdorp is met name in de wijk Buitenhof prima een rondje te lopen nu. De kaart is  hier te bekijken  (het laden kan even duren).

Meer berichten