Leiderdorpers houden netjes afstand op goedbezochte markt
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wachtende klanten van de kaaskraam blijven op ruime afstand van elkaar.
Wachtende klanten van de kaaskraam blijven op ruime afstand van elkaar. (Foto: Corrie van der Laan)

Leiderdorpers houden netjes afstand op goedbezochte markt

Wachten op je beurt met anderhalve meter tussenruimte. De bezoekers van de markt bij het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst hielden zich donderdagochtend in het algemeen keurig aan de richtlijn om afstand te houden van elkaar.

Burgemeester Laila Driessen gaf maandag al aan dat ze de Leiderdorpse donderdagmarkt gewoon wilde laten doorgaan. Een besluit waar duidelijk veel mensen blij mee waren; het was een stuk drukker op de markt dan gebruikelijk. “Je kan beter hier in de buitenlucht staan dan binnen in de supermarkt”, zei een bezoekster.

Bea Westgeest van Koffie B had bepaald niet te klagen over de omzet. “Dat komt ook doordat de meeste mensen thuis zijn”, wist ze. “Anders drinken ze koffie op hun werk, nu werken ze vanuit huis en zetten ze daar hun eigen koffie.”

Bij de verkoopwagen van het Hollands Kaashuis liep het ook storm. “Wat betreft drukte lijkt het wel de week voor kerstmis”, zei een medewerkster. Veel klanten sloegen ook een extra voorraadje kaas in, vacuüm verpakt zodat het lang houdbaar is.        

Meer berichten