'Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie'
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Saskia van der Lugt en Bas Dickhoff in hun restaurant. | Archieffoto
Saskia van der Lugt en Bas Dickhoff in hun restaurant. | Archieffoto (Foto: Nelleke Thissen)
corona

'Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie'

Dat er een sluiting van de horeca aan zat te komen, was voor eigenaar Saskia van der Lugt van het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn wel duidelijk. “Maar niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan. Op zondagmiddag iets na half zes werd afgekondigd dat we om zes uur dicht moesten. Bij ons zaten toen mensen aan tafel. Die hebben we toch maar de gelegenheid gegeven om hun bord leeg te eten”, vertelt ze maandagmiddag.

De rest van de avond is ze druk bezig geweest met klanten afbellen. Maar nu is het stil. “Het is waanzinnig balen, maar bij de pakken neer gaan zitten, is geen optie. We gaan de tijd gebruiken om klusjes te doen die zijn blijven liggen.”

Ze heeft er alle vertrouwen in dat De Hollandsche Tuyn de coronacrisis zal doorstaan. “Natuurlijk is het een zorgelijke situatie en het zal zeker een douw geven maar we overleven het wel, we zijn een gezond bedrijf.”

Wel was ze maandag druk bezig met het aanvragen van werktijdverkorting voor de werknemers. Waarbij ze duidelijk niet de enige was, “De site van het UWV was overbelast en lag plat.”

Via Facebook heeft ze heel veel bemoedigende berichten gekregen. “Dat doet echt goed. Ook fijn is dat de gemeente ons goed op de hoogte houdt, burgemeester Driessen heeft persoonlijk gebeld.”

Ze hoopt wel dat wanneer het groene licht voor heropening komt, de klanten meteen toestromen. “Die kunnen dan gelijk gebruik maken van ons nieuwe terras, dat is gelukkig vorige week nog net afgemaakt.”

Meer berichten