Aanpassingen dienstregeling Arriva
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pr

Aanpassingen dienstregeling Arriva

Vanwege het coronavirus heeft het RIVM diverse maatregelen getroffen. Als gevolg hiervan ziet Arriva zich genoodzaakt, tot nadere berichtgeving, een aantal aanpassingen door te voeren in onze dienstregeling. "In verband met de richtlijnen van het RIVM hebben wij momenteel minder personeel én minder reizigers. Het maatschappelijk belang van openbaar vervoer is groot. Wij proberen en willen onze reizigers zo lang mogelijk van dienst zijn. Tenslotte vervoeren we ook dagelijks veel reizigers die werkzaam zijn in vitale sectoren. Juist nu is het extra belangrijk dat deze medewerkers kunnen werken."


Arriva vraagt begrip voor deze situatie. Door de dienstregeling aan te passen bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling tijdens de hele dag én op alle dagen van de week. Hieronder een overzicht van deze aanpassingen zoals die voor Zuid-Holland Noord gelden.

Bus

Vanaf woensdag 18 maart rijden de bussen in Zuid-Holland Noord een aangepaste dienstregeling. De aangepaste dienstregeling is gelijk aan de dienstregeling zoals deze tijdens reguliere vakantieperiodes geldig is. Dat betekent dat de volgende lijnen vanaf woensdag 18 maart vervallen: 39, 210, 510, 596 en 800. Lijn 295 rijdt vooralsnog gewoon de normale dienstregeling en het deur-haltevervoer (OV-taxi) rijdt niet. Ook de Keukenhof Express-lijnen vanaf Leiden, Schiphol, Hoofddorp en Amsterdam RAI rijden in ieder geval tot 6 april niet, vanwege de sluiting van de Keukenhof. Op deze manier bieden we reizigers toch een betrouwbare dienstregeling gedurende de hele dag én op alle dagen van de week.

Buurtbuslijnen

Sinds maandag 16 maart zien we dat het aanbod van de buurtbuslijnen in Zuid-Holland Noord afneemt. Dat betekent dat de volgende lijnen vanaf woensdag 18 maart vervallen: 722, 723, 724, 725, 726, 727 en 728.


Reisinformatie

De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in alle reisplanners en ook te zien op arriva.nl. Daarnaast kunnen reizigers de vertrektijden op de halte raadplegen. De informatie over de vertrektijden van de aangepaste dienstregeling is te vinden bij de vertrektijden in de periode ‘vakantiedienstregeling’ (met uitzondering van de lijnen die komen te vervallen en lijn 295).

Meer info

Voor meer informatie over de aangepaste dienstregeling www.arriva.nl/corona.

Meer berichten