Alle scholen, sportclubs en eet- en drinkgelegenheden dicht om coronavirus
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto:

Alle scholen, sportclubs en eet- en drinkgelegenheden dicht om coronavirus

Vanaf maandag gaan alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland dicht in strijd tegen het coronavirus. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) hebben dat om half 6 vanmiddag bekend gemaakt in een persconferentie. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines.

Scholen gaan van maandag 15 maart tot en met 6 april dicht. Uitzondering is de opvang van kinderen van ouders in essentiële beroepen zoals zorg.

Alle horeca dicht
Alle bestaande maatregelen worden een week verlengd, tot en met 6 april. Ook zijn nieuwe maatregelen actief. Alle eet- en drinkgelegenheden moeten vanaf 18.00 uur vandaag de deuren sluiten. Voor sportclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops geldt hetzelfde. Alle Nederlanders moeten waar mogelijk afstand van elkaar. Ook bij het boodschappen doen. De minister zegt 1.5 meter afstand.

Meer berichten