Steeds meer afgelastingen vanwege coronavirus
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De verlaten velden van Aleco, zaterdagmiddag 14 maart.
De verlaten velden van Aleco, zaterdagmiddag 14 maart. (Foto: J.P. Kranenburg)
update

Steeds meer afgelastingen vanwege coronavirus

Ook in Leiderdorp gaan allerlei activiteiten en evenementen niet door vanwege het coronavirus. Dit artikel wordt steeds aangevuld wanneer nieuwe informatie over afgelastingen bekend wordt. Laatste update: 19 maart 14.40 uur.

Activiteiten rond Koningsdag en 75 jaar bevrijding

De Oranjevereniging Leiderdorp heeft besloten dat de volgende activiteiten rondom Koningsdag, 4 mei en 5 mei niet doorgaan: 

Aubade in de tuin van de Dorpskerk (27 april); Prestatieloop (27 april) ;Stille Tocht (4 mei); Bevrijdingsfeest in Park de Houtkamp (5 mei); Vrijheidsmaaltijd op de Laan van Berendrecht (5 mei); Openluchtbioscoop op de Baanderij (7 mei); Gondelvaart op de Dwarswatering (8 mei); Lasershow in de Dorpskerk (9 mei); Indiëherdenking op de Algemene Begraafplaats (15 augustus). 

Incluzio Leiderdorp

Het inloopspreekuur van Incluzio Leiderdorp op woensdag komt te vervallen. Groepsactiviteiten of trainingen worden tot nader order uitgesteld. Wie een geplande afspraak heeft met een sociaal werker wordt vooraf gebeld over die afspraak. Samen wordt dan bepaald of de afspraak doorgaat of dat er alternatieve mogelijkheden zijn. 

Incluzio verwacht een lagere capaciteit aan personeel. Om klanten de aankomende periode te blijven ondersteunen, wordt alle Leiderorpers gevraagd nieuwe aanvragen voor ondersteuning die niet urgent zijn uit te stellen. 

Klik  hier  voor meer informatie.

Singelloop en Leiden Marathon

Twee Leidse hardloopevenementen waaraan traditiegetrouw veel Leiderdorpers meedoen, zijn uitgesteld. Het gaat om de Singelloop en de Leiden Marathon.

De Singelloop stond gepland voor vrijdag 17 april. Het is de bedoeling om de drukbezochte loop later dit jaar, vermoedelijk op vrijdag 18 september, alsnog te organiseren.

De 30ste editie van de Leiden Marathon zou, met allerlei nevenactiviteiten, plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 mei. De organisatie streeft ernaar om het evenement op te schuiven naar een weekend na de zomer. 

Sport

De sport ligt in ieder geval tot en met 6 april zo goed als stil. Bij RCL (voetbal), Alecto (hockey), Velocitas (korfbal), BVL (basketbal), Leython DC (volleybal) en BC de Spotvogels (badminton) zijn alle trainingen en wedstrijden voor de rest van deze maand afgelast. Tennisvereniging De Munnik heeft het clubhuis en de tennishal gesloten en een streep gezet door alle georganiseerde tennisactiviteiten. Vrij spelen op de buitenbanen kan nog wel.

Leiderdorps Museum

De opening van het Leiderdorps Museum op de nieuwe locatie in basisschool De Bron aan de Vronkenlaan op 28 maart gaat niet door. Er wordt nu gehoopt dat het museum op 8 april open kan gaan voor publiek.

Bibliotheek

De Leiderdorpse bibliotheek is vanaf maandagmiddag 16 maart tot en met 6 april gesloten.

Zwembad de Does

Het Leiderdorpse zwembad is tot en met 6 april gesloten

MEC en kinderboerderij

Het Milieu Educatief Centrum is tot 6 april gesloten voor publiek. De kinderboerderij is in ieder geval tot en met 31 maart gesloten.

Volksuniversiteit Leiderdorp

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) schort haar cursusprogramma in zijn geheel op tot en met voorlopig 6 april. Dat betekent dat lopende cursussen tijdelijk stoppen en zullen worden hervat zodra dat mogelijk is. Eenmalige workshops en lezingen zullen, indien dat kan en de belangstelling ervoor voldoende is, worden verplaatst naar een latere datum. Daarover zullen degenen die zich al hebben aangemeld, tijdig op de hoogte worden gesteld. Over lezingen, workshops en cursussen die plaatsvinden of beginnen ná 31 maart volgt tijdig bericht. Later deze maand wordt ook bekend hoe de LVU wil omgaan met de reeds betaalde cursusgelden. Het bureau van de LVU zal t/m 31 maart niet voortdurend bezet zijn. Vragen of opmerkingen kunnen gemaild worden naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.

Kerkdiensten

De Protestantse Gemeente Leiderdorp heeft besloten dat tot en met 6 april geen kerkdiensten worden gehouden in de Dorpskerk en in de Scheppingskerk. Wel wordt de komende zondagmorgens om 10.00 uur vanuit de Scheppingskerk een morgengebed gehouden die worden uitgezonden via kerkomroep.nl.

De kerkdiensten van de Gereformeerde Gemeente in de kerk aan de Hoofdstraat 73 gaan door. Wel worden de gemeenteleden – tot nadere berichtgeving – dringend geadviseerd de kerkdiensten niet te bezoeken, maar mee te luisteren via de kerktelefoon, de website of de scanner. Wie niet over mogelijkheden beschikt om thuis mee te luisteren naar de kerkdiensten en niet tot de risicogroep (voornamelijk ouderen en mensen met gezondheidsklachten) behoort, kan de zondagse erediensten gewoon blijven bezoeken.

Buurtvereniging Zijlkwartier

Buurtvereniging Zijlkwartier heeft alle activiteiten aan het clubhuis aan de Van der Marckstraat 19 opgeschort tot en met 6 april.

’t Buurthuis 

’t Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan in de Oranjewijk is gesloten vanaf vandaag tot en met 6 april. Alle door BuurtActief ‘Het Oude Dorp’ georganiseerde activiteiten gaan niet door, dus geen koffie-inloop, spelletjesmiddagen en lunches.

Filmhuis

De vertoning van de film Manchester by the sea in het Filmhuis in Leiderdorp op donderdag 19 maart om 14.00 gaat niet door. Het is nog niet bekend of de film die gepland staat op donderdagavond 2 april doorgaat. Het bestuur van het Filmhuis neemt hier later een besluit over.

Meer berichten