UPDATE: Nu acht mensen in Leidse regio besmet met coronavirus
Logo leiderdorpsweekblad.nl

UPDATE: Nu acht mensen in Leidse regio besmet met coronavirus

UPDATE:

Inmiddels zijn acht mensen uit de Leidse regio besmet met het coronavirus. Vier daarvan wonen in Leiden en vier in Oegstgeest. Uit Leiderdorp, Zoeterwoude en Voorschoten waren zaterdagmiddag 14 maart nog geen besmettingen bekend.

Er werden op zaterdag 14 maart minder positieve testen gemeld dan op vrijdag het geval was. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verklaart dat onder andere door het nieuwe testbeleid: mensen met milde klachten worden niet meer getest, maar moeten thuis blijven om daar uit te zieken. 

Het totale aantal besmettingen in Nederland is hoger dan het RIVM meldt. Alleen de bevestigde gevallen worden bekendgemaakt, en niet iedereen wordt nog getest. Coronapatiënten kunnen het virus ook met zich meedragen zonder dat ze klachten hebben, waardoor het virus bij sommigen onopgemerkt zal blijven, zo meldt NU.nl.

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn aangescherpt. Het kabinet heeft donderdagmiddag 12 maart extra maatregelen bekend gemaakt om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen mogen niet doorgaan. Er is ook afgesproken dat gemeenten niet meer afzonderlijk communiceren over individuele besmettingen.

Het totaal aantal inwoners van de veiligheidsregio Hollands Midden dat besmet is met het nieuwe coronavirus is nu 26, waarvan één inmiddels hersteld. Klik hier  voor meer informatie. 

Meer berichten