Ook Leiderdorp schakelt naar lage versnelling
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Leiderdorpse sportvelden blijven de komende weken leeg.
De Leiderdorpse sportvelden blijven de komende weken leeg. (Foto: J.P.Kranenburg)

Ook Leiderdorp schakelt naar lage versnelling

Ook in Leiderdorp gaan allerlei activiteiten en evenementen niet door vanwege het coronavirus. Dit artikel wordt steeds aangevuld wanneer nieuwe informatie over afgelastingen bekend wordt. Laatste update: 14 maart 11.45 uur. 

Sport

De sport ligt in ieder geval tot en met 31 maart zo goed als stil. Bij RCL (voetbal), Alecto (hockey), Velocitas (korfbal), BVL (basketbal), Leython DC (volleybal) en BC de Spotvogels (badminton) zijn alle trainingen en wedstrijden voor de rest van deze maand afgelast. Tennisvereniging De Munnik heeft het clubhuis en de tennishal gesloten en een streep gezet door alle georganiseerde tennisactiviteiten. Vrij spelen op de buitenbanen kan nog wel.

NLdoet

Het Oranje Fonds, de organisatie achter de landelijk vrijwilligersdag NLdoet, heeft het advies gegeven om alle activiteiten in het kader van NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart uit te stellen. De stichting Schooltuinen Leiderdorp heeft al laten weten dat de werkochtend op 14 maart op de schooltuinen niet doorgaat. Bij de natuurspeeltuin gaat een klein groepje bestuursleden zaterdag een kortere periode zelf aan de slag om wat noodzakelijke klussen te doen. 

Week van de Weidevogel

De fietsexcursie die voor zondag 14 maart gepland staat in het kader van de Week van de Weidevogel gaat niet door. 

Kinderboerderij en MEC

De kinderboerderij in de Houtkamp en het Milieu Educatief Centrum zijn tot 1 april gesloten voor publiek.

Kerkdiensten

De Protestantse Gemeente Leiderdorp heeft besloten dat tot en met 31 maart geen kerkdiensten worden gehouden in de Dorpskerk en in de Scheppingskerk. Wel wordt de komende drie zondagmorgens om 10.00 uur vanuit de Scheppingskerk een morgengebed gehouden die worden uitgezonden via kerkomroep.nl.

De kerkdiensten van de Gereformeerde Gemeente in de kerk aan de Hoofdstraat 73 gaan door. Wel worden de gemeenteleden – tot nadere berichtgeving – dringend geadviseerd de kerkdiensten niet te bezoeken, maar mee te luisteren via de kerktelefoon, de website of de scanner. Wie niet over mogelijkheden beschikt om thuis mee te luisteren naar de kerkdiensten en niet tot de risicogroep (voornamelijk ouderen en mensen met gezondheidsklachten) behoort, kan de zondagse erediensten gewoon blijven bezoeken.

Buurtvereniging Zijlkwartier

Buurtvereniging Zijlkwartier heeft alle activiteiten aan het clubhuis aan de Van der Marckstraat 19 opgeschort tot en met 31 maart.

t Buurthuis 

’t Buurthuis aan de Frederik Hendriklaan in de Oranjewijk is gesloten vanaf vandaag tot en met dinsdag 31 maart. Alle door BuurtActief ‘Het Oude Dorp’ georganiseerde activiteiten gaan niet door, dus geen koffie-inloop, spelletjesmiddagen en lunches.

Filmhuis

De vertoning van de film Manchester by the sea  in het Filmhuis in Leiderdorp op donderdag 19 maart om 14.00 gaat niet door. Het is nog niet bekend of de film die gepland staat op donderdagavond 2 april doorgaat. Het bestuur van het Filmhuis neemt hier later een besluit over.

Meer berichten