Leiderdorpse basisschool dicht vanwege zorgen over coronavirus
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: RIVM

Leiderdorpse basisschool dicht vanwege zorgen over coronavirus

De Leiderdorpse basisschool Elckerlyc is vandaag (donderdag 12 maart) en morgen gesloten. De reden is dat onder de ouders veel onrust is ontstaan nadat bij een jonge leerling van de internationale afdeling van de school besmetting met het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

De leerling is na de voorjaarsvakantie niet meer op school geweest en is inmiddels weer virusvrij, vertelt bestuurslid Paul de Mos van de Stichting Montessori Onderwijs Zuid-Holland, maar de ouders maken zich veel zorgen. “De internationale gemeenschap heeft een intensief onderling contact. Via app- en Facebook groepen circuleren allerlei geruchten en de telefoon bij de school staat roodgloeiend. Daarom hebben we besloten de school twee dagen te sluiten om alles rustig op een rijtje te zetten en helder te krijgen welke geruchten wel en welke niet waar zijn. Vervolgens kunnen we dan een duidelijk plan trekken.” "Maar misschien worden we wel ingehaald door de persconferentie van de regering vanmiddag", voegt hij eraan toe. 

AANVULLING:

Tijdens de persconferentie van donderdagmiddag 12 maart riep premier Rutte scholen op om open te blijven. Volgens de premier is er momenteel geen reden om scholen voor basis- en middelbaar onderwijs en mbo te sluiten. Kinderen en jongeren zijn niet de groep met het hoogste risico. Daar komt bij dat het sluiten van scholen grote maatschappelijke gevolgen heeft omdat ouders dan vaak ook thuis moeten blijven. En die zijn hard nodig op hun werk, met name als dat is in de gezondheidszorg of de hulpdiensten. 

Meer berichten