Opa Haro en Casper met hun gevonden schat. een tas met minstens 2.000 kroonkurken. | Foto: Ossi Bossi
Opa Haro en Casper met hun gevonden schat. een tas met minstens 2.000 kroonkurken. | Foto: Ossi Bossi

Al meer dan 7.000 kroonkurken voor Jesse

Algemeen update

 Leiderdorp loopt warm voor de actie van de 12-jarige Jesse die kroonkurken spaart voor een goed doel: onderzoek naar neurofibromatose type 1, een aandoening waar hij zelf aan lijdt.

In de uitpuilende zakken en de rode krat zitten inmiddels meer dan 7.000 kroonkurken. En het einde is nog niet in zicht.

Volgens Ossi Bossi, één van de flatbewoners die Jesse bij zijn actie ondersteunt, heeft de oproep in deze krant ervoor gezorgd dat de actie echt in een stroomversnelling is gekomen. “Zowel bedrijven als particulieren dragen hun dopjes bij. Het is geweldig om te zien hoe betrokken de bewoners van Leiderdorp en zelfs daarbuiten zijn. De Chinese muur, Holle Bolle Gijs en Grand Café Hofplein sparen allemaal mee. Gall en Gall in het Winkelhof roept haar klanten op om de actie van Jesse te steunen. Er kwam ook een enthousiaste reactie vanuit de sportkantine van Hockeyclub Alecto. Zelfs een dameskoor in Rotterdam spaart kroonkurken voor Jesse.”

De grootste bijdrage kwam deze week van de jonge Casper die samen met zijn opa wandelde door Leiden en onverwacht tegen een schat aan liep; een grote plastic tas vol met kroonkurken. Casper en zijn opa bedachten zich geen moment: “Die zijn voor Jesse”. En zo was Jesse in één klap wel zeker 2.000 kroonkurken rijker.

Het einde van de actie is nog niet in zicht. Dus als je wilt meedoen mail dan naar ossibossi@hotmail.com.

Uit de krant