Claudia Owel van RCL is Naomi Azier voorbij maar een doelpunt levert het niet op. Wel scoorde Owel even later de allesbeslissende 1-0 voor RCL. Foto: Gert Jan van Heyningen

Magere winst voor RCL

Sport

De scherpte ontbrak bij de Racing voorwaartsen in het duel tegen de vrouwen van Heerenveense Boys. De uitslag bleef steken op 1-0 en die stand was te danken aan een treffer van Claudia Owel vlak voor de pauze. Het verschil in voetballend vermogen was met name in de eerste helft veel groter dan de eindstand aangeeft. Wel de drie punten in de pocket, maar het verzilveren van kansen was ondermaats.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Op het kunstgras van het Leiderdorpse sportpark de Bloemerd ontving RCL de vrouwen van Heerenveense Boys. Om mee te doen in de top van de Hoofdklasse waren de punten voor beide teams meer dan welkom. RCL startte met lef en overtuiging en maakte direct duidelijk voor de winst te gaan.

Volop kansen

Het leverde kansen in overvloed op maar het net werd niet gevonden. Dat lag enerzijds aan de onnauwkeurigheid in de afwerking bij de Leiderdorpse voetbalsters maar anderzijds pareerde sluitpost Alissa Visch van de Friezinnen zowat alle inzetten. Manon Heiliegers schoot bijna raak en ook Madieke Zaad en Claudia Owel kregen mogelijkheden om te scoren. Ook de listige vrije trappen van aanvoerster Lesley Landweer werden uit de lucht geplukt. De meiden uit Heerenveen kwamen pas na zo’n twintig minuten spel onder de druk van de Racing uit. Niettemin hielden de roodwitten de regie stevig in handen. In de 38e minuut schoot Manon Heiliegers tegen de lat en in de rebound stopte Alissa Visch de inzet van Yara Haasnoot.

Verdiende voorsprong

In de 40e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een sprankelende aanval opgezet door Robin Potters waarbij het leer via Manon Heiliegers en Lesley Landweer keurig op rechts in de voeten werd gespeeld van de snel opkomende Kimberley van Delft die met een sublieme voorzet Claudia Owel bediende. De aanvalster schoot het leer uiterst beheerst in de touwen.

Met de hevige stormachtige regenbuien verdween ook het tempo uit het spel. Daarnaast trokken de linies van RCL zich volkomen onnodig terug op eigen helft. Angst kroop in de ploeg maar daar wist de tegenstander niet van te profiteren. In laatste tien minuten klaarde het weer op en dat gaf de thuisploeg de impuls om op zoek te gaan naar de bevrijdende tweede treffer. Mogelijkheden waren er voor Amber Chaudron, Yara Haasnoot, Lea Luzolo, Geke Maat en Kimberley van Delft maar het leer verdween niet in de touwen. RCL bleef op een te magere 1-0 overwinning steken.