Nieuwe verkeersmaatregelen Splinterlaan | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hoewel er een duidelijk bord 'verboden in te rijden' staat, gebruiken automobilisten regelmatig de sluiproute via de Splinterlaan om Leiderdorp in en uit te komen.
Hoewel er een duidelijk bord 'verboden in te rijden' staat, gebruiken automobilisten regelmatig de sluiproute via de Splinterlaan om Leiderdorp in en uit te komen. (Foto: Johan Kranenburg)

Nieuwe verkeersmaatregelen Splinterlaan

Het oostelijke deel van de Leiderdorpse Splinterlaan, bij de bussluis, wordt in de tweede helft van maart heringericht tot (brom)fietspad. Op die manier moet sluipverkeer hier verder ontmoedigd worden. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders als reactie op vragen van CDA-raadslid Huibrecht Bos.

Vorig voorjaar is de beweegbare paal in de bussluis verwijderd. Wel geldt vanaf beide zijden een inrijverbod voor gemotoriseerd verkeer. Maar ondanks extra handhaving rijden regelmatig auto’s door de bussluis. “En vaak ook met de nodige snelheid wat de verkeersveiligheid voor de mensen en kinderen die daar fietsen in gevaar brengt”, signaleert Bos.

Het college was al met de zaak bezig. Handhavers hebben aan overtreders gevraagd waarom ze het inrijverbod negeerden. Uit hun antwoorden blijkt dat de verleiding te groot is om snel door te steken van en naar de Zijldijk en Lage Rijndijk. Door de breedte van de weg hebben de overtreders vaak ook het idee dat de sluiproute veilig genoeg is.

Besloten is nu om de bussluis te verwijderen en de rijbaan te versmallen en om te vormen tot een duidelijk herkenbaar rood fietspad van vier meter breed.

Het trottoir aan de zuidkant van de weg (links op de foto) wordt verbreed en komt tussen het fietspad en de bomen te liggen. De opdracht voor het werk is al aan een aannemer gegeven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>