Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jesse, Anne (zusje) en een trotse moeder Jolanda bij de nu al veel te kleine krat.
Jesse, Anne (zusje) en een trotse moeder Jolanda bij de nu al veel te kleine krat. (Foto: Ossi Bossi )
Wijknieuws

12-jarige Leiderdorper spaart kroonkurken voor goed doel

Afgelopen week is de jonge Leiderdorper Jesse (12 jaar) op eigen initiatief een actie gestart om geld bij elkaar te verzamelen voor onderzoek naar de ziekte neurofibromatose type 1.

Jesse lijdt zelf aan deze aandoening waarbij er sprake is van goedaardige gezwellen rondom zenuwen, een vertraagde ontwikkeling, leerproblemen en een verhoogde kans op het krijgen van een bepaald type tumoren. De bewoners van de flat in de Koekoekstraat waar Jesse woont, reageerden enthousiast op de zijn oproep om kroonkurken te sparen. Binnen een week had hij meer dan 2.500 kroonkurken en een donatie van € 20,-

Het rode kratje dat in de hal van de flat staat blijkt nu al te klein! Gelukkig voor Jesse is zijn zusje Anne op de timmerclub druk bezig met het maken van een grotere krat. Die zal ook hard nodig zijn want de bewoners zijn zelfs een speciale actie gestart om Jesse een handje te helpen. “Heel Leiderdorp mag mee doen”, volgens de 12-jarige Loïs, een buurmeisje van Jesse. “We willen minstens 10.000 kroonkurken aan Jesse geven vóór 1 mei. Lunchroom Holle Bolle Gijs spaart al met ons mee.”

Wie ook mee wil doen, kan een mailtje sturen naar ossibossi@hotmail.com.

Meer berichten