Inbraak vertraagt heropening Leiderdorps Museum | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De voormalige expositieruimte van het Leiderdorps Museum in De Sterrentuin, tijdens een bezoek van basisschoolleerlingen aan de vaste tentoonstelling 'Weet waar je woont'
De voormalige expositieruimte van het Leiderdorps Museum in De Sterrentuin, tijdens een bezoek van basisschoolleerlingen aan de vaste tentoonstelling 'Weet waar je woont' (Foto: Archieffoto)

Inbraak vertraagt heropening Leiderdorps Museum

Als gevolg van een inbraak in het kantoor en depot van het Leiderdorps Museum in businesscentrum Rhijnenburg wordt de heropening van het museum een maand vertraagd.

Inbrekers verschaften zich zondag 9 februari via een brandtrap toegang tot het gebouw aan de Van der Valk Boumanweg. Bij verschillende huurders zijn deuren met een koevoet opengebroken. Uit het kantoor van het museum is elektronica gestolen, uit het depot werden penningen en oude munten ontvreemd.

"Zoiets is nooit leuk, maar na de grote inspanningen die de medewerkers zich hadden getroost om depot en kantoor opnieuw in te richten, kwam dit als een mokerslag", zo laat het bestuur van het museum weten.

Het Leiderdorps Museum is eind vorig jaar vertrokken uit De Sterrentuin. Kantoor en depot gingen naar Rhijnenburg en de expositieruimte heeft een nieuwe plek gekregen in twee lokalen van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46. Hier zou 29 februari de vaste expositie 'Weet waar je woont' geopend worden. "Maar voorwerpen die zouden worden geëxposeerd, zijn er niet meer, dus daarvoor moet vervanging worden gezocht", schrijft het bestuur. "Dit alles nog los van alle administratieve rompslomp die nu aandacht vraagt."

Daarom heeft het bestuur ervoor gekozen de heropening van de vaste expositie te laten samengaan met de opening van de tijdelijke expositie over 75 jaar bevrijding op 28 maart.  

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>