Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het ingezamelde geld wordt geteld.
Het ingezamelde geld wordt geteld. (Foto: PR)
Maatschappelijk

Oud en vreemd geld actie Lions Leiderdorp groot succes

De actie van Lionsclub Leiderdorp om oud en vreemd geld in te zamelen, is een groot succes. Er is tot nu toe voor ca. 2.500 euro aan munten en biljetten opgehaald, waarmee oogklinieken in de derde wereld ruim tachtig staaroperaties kunnen uitvoeren bij arme blinde mensen. Reden genoeg voor de Lionsclub om door te gaan met de actie.

De geldinzamelingsactie startte begin oktober en leverde al snel een volle zuil met muntstukken en papiergeld op. Volgens Remco Filippo worden er regelmatig plastic zakjes met geld geleegd in de zuil die voor zijn fotozaak in het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof staat. Vaak zie je ook kinderen geld in de zuil doen, ook euromunten.
Iedere 10 euro die de Lionsclub binnenhaalt levert één staaroperatie op. Dat komt omdat die 10 euro eerst door de Wilde Ganzen wordt verhoogd tot 15 euro en dit bedrag wordt weer verdubbeld tot 30 euro door rijke mensen in de arme landen die 15 euro extra moeten betalen ten behoeve van dit project voor iedere staaroperatie die zij ondergaan. En dat is precies genoeg om een arme blinde aan een staaroperatie te helpen.

Het is de taak van de Lionsclub Leiderdorp om het ingezamelde geld uit te sorteren. Veel werk, maar beslist de moeite waard want de Lions kunnen via hun netwerk courant geld inwisselen en verouderd geld verkopen. Zo levert ieder biljet en iedere munt in de verzamelzuil een bijdrage aan de opbrengst.

Er moet nog veel ongebruikt geld in de Leiderdorpse huizen liggen, stelt Remco Filippo. Een kleine moeite om dat hier in de zuil te storten en je maakt er veel mensen zielsgelukkig mee. De zuil staat voorlopig nog bij de ingang van Foto Filippo in Winkelhof.

Meer berichten