Van PMD naar textiel of papier | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De voormalige PMD container op de hoek van de Splinterlaan en de Pinksterbloem is nu een textielcontainer.
De voormalige PMD container op de hoek van de Splinterlaan en de Pinksterbloem is nu een textielcontainer. (Foto: J.P. Kranenburg)

Van PMD naar textiel of papier

Tot 3 februari was de textielcontainer op de foto een inzamelcontainer voor plastic- en metaalverpakkingen en drankkartonnen (PMD). 

Maar met ingang van dit jaar is Leiderdorp overgestapt op een systeem van afval inzamelen waarbij burgers alleen papier, glas, groenafval en textiel scheiden. PMD gaan in de grijze container en worden bij afvalverwerker AVR Rotterdam uit het restafval gevist. Dat betekent dat de openbare PMD-containers niet meer nodig zijn.

Vijf daarvan hebben een nieuwe functie gekregen. De containers op de hoek van de Splinterlaan en de Pinksterbloem (foto) en aan de Vossiuslaan zijn nu textielcontainers, in de voormalige PMD containers aan de Van der Marckstraat (bij wijkgebouw Zijlkwartier), de Meerburglaan en de Cor Gordijnsingel kunnen burgers nu oud papier kwijt.       

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>