Ingrijpende opknapbeurt grote grasveld in De Houtkamp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Langs het pad zijn stroken met grastegels gelegd.
Langs het pad zijn stroken met grastegels gelegd. (Foto: J.P. Kranenburg)
Openbare ruimte

Ingrijpende opknapbeurt grote grasveld in De Houtkamp

Het grote grasveld in het Leiderdorpse park De Houtkamp is volledig omgeploegd. Dat was noodzakelijk in verband met een ingrijpende opknapbeurt van het veld.

De ondergrond van het grasveld was slecht waterdoorlatend. Daardoor bleef het veld met name in het najaar en in de winter veel te lang nat na regenbuien. Dat had weer gevolgen voor de kwaliteit van het gras. Al met al was het grasveld een groot deel van het jaar te nat en modderig om te betreden.  

De grond wordt nu verbeterd, daarna wordt opnieuw gras ingezaaid. De afvoer van water wordt bevorderd door de aanleg van een wadi. Dat is een met grind en zand gevulde greppel, die ook weer met gras begroeid is, waarin het water opgevangen kan worden en in de bodem kan infiltreren.

Het pad langs de rand van het grasveld wordt aan de zijkanten verstevigd met grastegels.

Het werk moet eind deze maand klaar zijn.  

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>