Afspraken om meer mensen met een beperking aan een baan te helpen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Vertegenwoordigers van AH en het WSPHR na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.
Vertegenwoordigers van AH en het WSPHR na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Joris Aben)
Regio

Afspraken om meer mensen met een beperking aan een baan te helpen

Albert Heijn en het Werkgeversservicepunt (WSP) Holland Rijnland ondertekenden woensdag 29 januari een samenwerkingsovereenkomst om werkzoekenden met een beperking aan een baan te helpen.

Door de diversiteit aan regelingen bij verschillende gemeenten is het vaak niet eenvoudig voor een landelijke werkgever zoals Albert Heijn om mensen met een arbeidsbeperking een baan te bieden. Het WSP Holland Rijnland biedt één aanspreekpunt voor de hele arbeidsmarktregio, wat het plaatsen van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt een stuk eenvoudiger maakt voor bedrijven als Albert Heijn. Het WSP verzorgt de werving, selectie en plaatsing van mensen uit het met een afstand tot de arbeidsmarkt. Albert Heijn biedt een omgeving waar deze mensen op hun plek zijn en creëert kansen voor hen om door te groeien.

Yvonne van Delft, wethouder Werk, Inkomen, Economie en Cultuur gemeente Leiden en bestuurlijk vertegenwoordiger van het WSP Holland Rijnland: "Fijn dat er nu goede werkafspraken zijn gemaakt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker aan een baan te helpen. Helaas staan er nog altijd arbeidsbeperkte werkzoekenden langs de kant. Zij kunnen dat steuntje in de rug door grote werkgevers als Albert Heijn goed gebruiken. Ik hoop dat meer werkgevers in de regio Holland Rijnland dit voorbeeld volgen!"

Arbeidsmarktregio Holland-Rijnland (waar ook Leiderdorp onder valt) heeft 19 Albert Heijn filialen (dit is zonder de franchise winkels). In totaal werken er 46 mensen met een (arbeids-)beperking in deze regio bij Albert Heijn, in 17 winkels. 80 procent van deze mensen heeft een vast contract. Gemiddeld hebben ze 22 uur per week op contract, waarbij er altijd rekening wordt gehouden met wat iemand kan. Daarnaast werkt Albert Heijn met een buddy-systeem: een collega die net even iets meer begeleiding en ondersteuning kan bieden tijdens het werken. En indien nodig wordt er een interne jobcoach ingezet om de medewerker te coachen.


Meer berichten