Burgemeester leest kleuters voor in trouwzaal | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen, gezeten in de voorleesstoel die meegekomen was uit de bibliotheek, vertelt het verhaal van Moppereend aan zestig enthousiaste kleuters.
Burgemeester Driessen, gezeten in de voorleesstoel die meegekomen was uit de bibliotheek, vertelt het verhaal van Moppereend aan zestig enthousiaste kleuters. (Foto: J.P. Kranenburg)

Burgemeester leest kleuters voor in trouwzaal

Ieder jaar in januari, tijdens de Nationale Voorleesdagen, maakt burgemeester Laila Driessen tijd om Leiderdorpse peuters of kleuters het Prentenboek van het Jaar voor te lezen. Als regel gebeurt dat in de openbare bibliotheek maar die heeft op de tijdelijke locatie aan de Simon Smitweg niet genoeg ruimte voor dit soort activiteiten. Dus nodigde Driessen zo'n zestig kleuters van de Regenboog en 't Bolwerk uit om donderdagochtend 23 januari naar het gemeentehuis te komen.

In de trouwzaal was genoeg plek voor de kinderen en hun begeleiders. Voordeel aan deze plek was dat er een groot scherm aanwezig is waarop de plaatjes uit het boek geprojecteerd konden worden.

De kleuters genoten van het verhaal van Moppereend en deden enthousiast mee met alle dierengeluiden in het boek. Waar burgemeester Driessen op haar beurt weer van genoot. Aan het eind had ze nog een wijze les voor de kleintjes: "Als je een mopperbui hebt, ga dan iets leuks doen of denk aan iets leuks."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>