Groep 7a De Leeuwerik zaterdag bij Zapp Your Planet | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl

Groep 7a De Leeuwerik zaterdag bij Zapp Your Planet

De leerlingen van groep 7a van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik zitten zaterdagochtend 25 januari als publiek in de studio bij Zapp Your Planet.

Deze speciale uitzending, die begint om 9.00 uur, staat in het teken van een actie om de koala's in Australië te helpen. Door de bosbranden zijn er veel gewonde en uitgedroogde koala's die dringend medicijnen, voedsel en water nodig hebben. Als de branden gedoofd zijn, moet ook hun leefgebied worden hersteld. Daar is veel geld voor nodig en samen met het Wereld Natuur Fond is Zapp Your Planet een inzamelingsactie gestart.

Juf Sanne van groep 7a van de Leeuwerik heeft haar klas opgegeven om bij de uitzending aanwezig te zijn. De kinderen komen natuurlijk  niet met lege handen; ze hebben zelf op allerlei manieren geld bijeen gebracht voor de koala's, vertelt Ilona Smit, een van de ouders. Zo hebben enkele kinderen in de buurt lege flessen opgehaald en die ingeleverd voor het statiegeld, anderen hebben cupcakes en muffins gebakken en verkocht en ook is aan familie, buren, vrienden en kennissen gevraagd om een donatie.

Ze moeten zaterdag al vroeg uit de veren; om 7 uur vertrekken de 22 leerlingen en 2 juffen naar Hilversum want presentatoren Saskia en Klaas verwachten hen al om 8 uur.

In de krant van woensdag 29 januari komen we vanzelfsprekend terug op dit bijzondere avontuur van de Leiderdorpse basisscholieren.  

  

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>