Leiderdorpse bibliotheek slaat programma Voorleesdagen dit jaar over | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR

Leiderdorpse bibliotheek slaat programma Voorleesdagen dit jaar over

Dit jaar zijn er in de Leiderdorpse bibliotheek geen activiteiten in het kader van de Nationale Voorleesdagen (22 januari tot en met 1 februari).

Dat vanwege gebrek aan ruimte, laat een woordvoerder van de bibliotheek weten; de bibliotheek is verhuisd naar een tijdelijke locatie in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9 die een stuk kleiner is dan de oude stek in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan.

Wel verzorgt burgemeester Laila Driessen, zoals ieder jaar, een voorleeshalfuurtje voor peuters. Maar dat vindt dit keer niet plaats in de bibliotheek maar in het gemeentehuis.

Programma in Leidse bibliotheken

In de bibliotheeklocaties van BplusC in Leiden is wel een heel Voorleesdagenprogramma voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met workshops, voorlezen met de kamishibai en een vrolijke VoorleesFeestMarkt. Bij alle activiteiten staat 'Moppereend', het Prentenboek van het Jaar, geschreven door Joyce Dunbar, centraal.

Op woensdagmiddag 22 en 29 januari wordt het prentenboek Moppereend in verschillende Leidse bibliotheken voorgelezen met het Japanse vertelkastje, de kamishibai. De toegang is gratis. De voorleestijden op deze dagen zijn: 14.00 uur in bibliotheek Het Gebouw, 14.30 uur in bibliotheek Nieuwstraat, 14.30 uur in bibliotheek Stevenshof en 15.00 uur in bibliotheek Merenwijk.

Dansdocent Kirsten Mieog gaat samen met peuters en kleuters aan de slag met het prentenboek 'Moppereend' op maandag 27 januari van 15.30 tot 16.00 uur in Bibliotheek Het Gebouw, donderdag 30 januari van 11.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Stevenshof en van 14.30 tot 15.00 uur in Bibliotheek Merenwijk, en zondag 26 januari tijdens de VoorleesFeestMarkt om 14.00 uur en 15.00 uur in Bibliotheek Nieuwstraat. Deze dansworkshop is gratis, inschrijven kan via www.BplusC.nl.

Op zondag 26 januari van 13.00 tot 16.00 uur is er in bibliotheek Nieuwstraat een vrolijke en actieve inloopmiddag voor baby's, peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Met onder andere 'Kaboem, Mekkereend', een interactieve en muzikale vertelvoorstelling vol liedjes over kleuren en emoties voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Deze voorstelling is om 14.00 en om 15.00 uur. Een plekje reserveren kan via info@silvester-leiden.nl (maximaal 1 ouder per kind). Daarnaast zijn er muziek-, beeldende en dansworkshops, een klim- en klauterparcours, schminken, je kunt spelen met robot Cubetto en natuurlijk wordt er heel veel voorgelezen. Voor ouders zijn er allerlei informatie- en boekenstands.

Voorlezen is een feest!

Doel van de Nationale Voorleesdagen is het belang van voorlezen aan kinderen onder de aandacht te brengen. Voor de ontwikkeling in taal, kennis, creativiteit, fantasie en voor het contact tussen ouder en kind heeft voorlezen een positief effect. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers!

Peuters en kleuters die lid worden van de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen een vingerpopje van 'Moppereend' (zolang de voorraad strekt). Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van BplusC bibliotheken. Kijk voor meer informatie op www.BplusC.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>