Verwennerij voor vogels | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jong en ouder werken ijverig aan het maken van pindaslingers. | Foto: J.P. Kranenburg
Jong en ouder werken ijverig aan het maken van pindaslingers. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Verwennerij voor vogels

De vogels in Leiderdorp worden de komende tijd verwend.

Zo'n veertig tot vijftig jonge en wat oudere Leiderdorpers maakten zondagmiddag 19 januari in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in De Sterrentuin vogeltraktaties voor in de tuin en op het balkon. Aan grote tafels werden pindaslingers geregen, vetbollen gevormd en vogeltaartjes met geschikt vogelvoer gemaakt. Van meegebrachte lege melkpakken werden voederhuisjes geknutseld.

Een flinke groep natuurliefhebbers ging ook mee op de vogelexcursie door het naast het MEC gelegen park De Houtkamp. Onder leiding van IVN-natuurgidsen werd gespeurd naar 'gewone' vogels als mezen, roodborsten, vinken en kauwen en minder veelvoorkomende soorten als sijzen, ijsvogels en pestvogels.

De middag werd verzorgd door vrijwilligers van IVN Leidse regio in samenwerking met het MEC. De volgende (winter)wandeling van het IVN is op zondag 16 februari en start om 14.30 uur bij het MEC.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>