Logo leiderdorpsweekblad.nl
Ron Sanders op zijn gloednieuwe bakfiets met achter de fiets wethouder Daan Binnendijk en Ron's supporters.
Ron Sanders op zijn gloednieuwe bakfiets met achter de fiets wethouder Daan Binnendijk en Ron's supporters. (Foto: J.P. Kranenburg)
Maatschappelijk

Bakfiets voor Ron Sanders

Leiderdorp zou een stuk viezer zijn zonder Ron Sanders. De bewoner van de Bosdreef helpt elke zaterdag met het schoonmaken van het marktterrein bij winkelcentrum Winkelhof en is vrijwel dagelijks ook elders in het dorp actief met het opruimen van zwerfafval. Vrijdag gaf de gemeente Leiderdorp hem een bakfiets in bruikleen om hem te steunen bij zijn vrijwilligerswerk.

Ron ruimt niet alleen klein spul op maar ook soms grof vuil en grote stukken afval. Bijna zeven dagen per week en naast zijn reguliere job bij De Zijl Bedrijven waar hij vier dagen per week in touw is. Het afval levert hij af op de gemeentewerf, of soms bij een verwerker van oud ijzer op het Waardeiland in Leiden.

De gemeente waardeert zijn inzet enorm. Vandaar dat wethouder Daan Binnendijk (CDA), verantwoordelijk voor onder meer Milieu en Afval, hem vrijdagochtend in het gemeentehuis niet alleen de sleutels van de fonkelnieuwe bakfiets maar ook een fraaie oorkonde overhandigde.

Bij de bijeenkomst waren behalve familieleden, vrienden en Ron's begeleider van Gemiva SVG, ook medewerkers van de gemeentewerf, van woningcorporatie Rijnhart Wonen en twee BOA's aanwezig. Want Ron kent iedereen en werkt met velen samen tijdens zijn opruimrondes.


Meer berichten