Angel Daleman in actie.
Angel Daleman in actie. Foto: PR

Angel Daleman snelste pupil van Zuid-Holland

Sport

Angel Daleman was zondagochtend 12 januari oppermachtig bij de Zuid-Hollandse Kampioenschappen langebaan schaatsen voor pupillen in de Uithof in Den Haag. Ze reed tweemaal de 500 meter en won tweemaal in respectievelijk 43.70 en 43.66, waarmee ze zo'n zes seconden sneller was dan de nummer twee. Daarmee werd ze Zuid-Hollands Kampioen 2020.

Aansluitend vond het ZHK marathon voor pupillen plaats. Ook hier was Angel de snelste. Als kers op de taart wist Angel in de avond tijdens de reguliere wedstrijd een baanrecord te rijden op de Uithof op zowel de 100 als de 500 meter.

Ook Bo Hoogvorst kwam aan de start. Zij deed mee in de jongere pupillen C-categorie en eindigde daar als 8e in het eindklassement van alle pupillen. Bij het aansluitende ZHK marathon reed zij met de pupillen B en jonger. In deze categorie haalde zij een mooie 2e plek.