Logo leiderdorpsweekblad.nl
Sinds 6 januari is de bibliotheek in gebouw De Werf geopend.
Sinds 6 januari is de bibliotheek in gebouw De Werf geopend. (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorpse bibliotheek nu in gebouw De Werf

De Leiderdorpse bibliotheek heeft maandag 6 januari de deuren geopend in gebouw De Werf aan de Simon Smitweg 9, naast de gemeentewerf en de brandweerkazerne.

De officiële opening van de nieuwe locatie is vanmiddag om 14.00 uur. Dat gebeurt met een 'dans tussen de boeken' door leerlingen van de BplusC Dans- en theaterschool onder leiding van Evgenia Sivakova. Daarna zal het team van bibliotheek Leiderdorp samen met een trouwe bezoeker de openingshandeling verrichten. 

De bibliotheek moest tijdelijk weg uit De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan omdat die locatie ingrijpend verbouwd wordt. Naar verwachting gaat de verbouwing ongeveer een jaar duren.

De nieuwe locatie heeft dezelfde openingstijden en biedt dezelfde activiteiten, zoals voorlezen, Klik & Tik, het Taalcafé en het Digitaal spreekuur. Daarnaast zijn er studie- en werkplekken. Wel staan hier, in verband met de kleinere ruimte, wat minder boeken in de rekken dan in De Sterrentuin.

Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. De locatie is met buslijn 183 en 56 goed te bereiken (bushalte Leythenrode ligt op 2 minuten loopafstand) en het gebouw is rolstoeltoegankelijk.

Meer berichten