Werk aan Stierenbrug vertraagd | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wanneer het werk aan de Stierenbrug wordt afgerond, is nog niet bekend. | Foto: J.P. Kranenburg
Wanneer het werk aan de Stierenbrug wordt afgerond, is nog niet bekend. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Werk aan Stierenbrug vertraagd

De werkzaamheden aan de Leiderdorpsebrug (ook wel bekend als de Stierenbrug) lopen vertraging op. Dit heeft te maken met een gebrek aan vertrouwen van de provincie Zuid-Holland in de aannemer. De werkzaamheden stonden gepland van 6 januari tot en met 8 maart 2020 maar zijn nu voor onbepaalde tijd opgeschort.

De Stierenbrug heeft een uitgebreide onderhoudsbeurt achter de rug. Het eerste en tweede deel van de werkzaamheden zijn in de zomer en in november uitgevoerd. In de zomer was de brug zes weken dicht voor al het verkeer. Toen is het wegdek vernieuwd, zijn de stalen onderdelen geschilderd, de slagbomen vervangen en zijn camera's geplaatst. In de eerste helft van november is de onderkant van de brug gestraald en opnieuw geverfd. Op 6 januari zou het derde deel van het werk moeten starten. Het gaat dan om het herstel van de aandrijving van het beweegbare deel en het op afstand beweegbaar maken van de brug. Wegverkeer zou daar geen last van hebben, vaarverkeer wel.

Maar het werk uit de eerste twee periodes is nog niet volledig afgerond. Er zijn zogenoemde restpunten die na veel aandringen nog altijd niet zijn opgepakt door de aannemer, zo meldt de provincie. Verder ontbreken er in de voorbereiding van de laatste, derde, fase belangrijke documenten.

Het project zou hierdoor te grote risico's lopen, zoals mogelijk geen aantoonbare veilige brug, een (veel) langere stremming van de vaarweg en mogelijke storingen na oplevering. Naast veiligheidsrisico's is er ook kans op veel overlast voor de gebruikers en de omgeving.

De gemeente Leiderdorp is eigenaar van de brug maar heeft de provincie opdracht gegeven het werk uit te voeren. Die laatste heeft nu dus besloten de werkzaamheden voorlopig op te schoren. De aangekondigde vaarwegstremmingen zijn opgeheven en belanghebbenden zijn geïnformeerd.

De provincie streeft ernaar de werkzaamheden komend jaar nog uit te voeren. Omdat er een vaarwegstremming nodig is van zes weken is de kans groot dat het werk pas weer in oktober uitgevoerd kan worden als het vaarseizoen weer is afgelopen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>