Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen hield haar nieuwjaarstoespraak vanaf de kansel in de 400 jaar oude Dorpskerk.
Burgemeester Driessen hield haar nieuwjaarstoespraak vanaf de kansel in de 400 jaar oude Dorpskerk. (Foto: J.P. Kranenburg)

Ook burgemeester Driessen tegen afsteken vuurwerk door particulieren

De Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen (VVD) sprak zich zaterdagmiddag 4 januari in haar Nieuwjaarstoespraak voor het eerst openlijk uit tegen het afsteken van knalvuurwerk door particulieren. Het leverde haar een spontaan applaus op van de honderden aanwezigen op de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente in de Dorpskerk.

Het knallen heeft in Leiderdorp weer voor veel overlast gezorgd, vertelde Driessen. Dat begon al rond 27 december. De politie heeft in de gemeente zo'n 400 kilo illegaal zwaar vuurwerk onderschept. "Maar de politie kan niet overal zijn. Het zou goed zijn wanneer dit vuurwerk aan banden gelegd wordt. Ook qua milieu is het niet meer uit te leggen", aldus de burgemeester.

Ze gaat met haar uitspraken in tegen het landelijke standpunt van haar partij maar schaart zich achter vele collega's in het land (waaronder ook steeds meer VVD-ers) die voorstander zijn van een verbod op knalvuurwerk.

Meer berichten