Prijzen voor vrijwilligers met passie | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen (vijfde van links) tussen de winnaars van de vrijwilligersprijzen: links en direct rechts van Driesen de dames van het Dagprogramma Senioren, in de grijze vesten bestuursleden van buurtvereniging Op Dreef en rechts de vrijwilligers die het huttenbouwen en Halloween-spookhuis organiseerden. Daarbij ontbreken 'de Plaagmeesters', belangrijke partners bij de organisatie van het Halloween spookhuis.
Burgemeester Driessen (vijfde van links) tussen de winnaars van de vrijwilligersprijzen: links en direct rechts van Driesen de dames van het Dagprogramma Senioren, in de grijze vesten bestuursleden van buurtvereniging Op Dreef en rechts de vrijwilligers die het huttenbouwen en Halloween-spookhuis organiseerden. Daarbij ontbreken 'de Plaagmeesters', belangrijke partners bij de organisatie van het Halloween spookhuis. (Foto: J.P. Kranenburg)

Prijzen voor vrijwilligers met passie

De vijf vrijwilligers van het Dagprogramma Senioren aan de Splinterlaan zijn de winnaars van de Leiderdorpse Vrijwilligersprijs 2020. Zij kregen de bijbehorende cheque van 800 euro zaterdagmiddag 4 januari uit handen van burgemeester Laila Driessen. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in de Dorpskerk.

Ook voor twee andere vrijwilligersgroepen was het zaterdagmiddag feest. De club Leiderdorpers die dit jaar het huttenbouwen voor basisschoolkinderen organiseerden en een groot Halloween spookhuis op poten zette, kreeg de tweede prijs, een cheque van 600 euro. Eenzelfde cheque was er voor de winnaars van de derde prijs: buurtvereniging Op Dreef.

Sinds 2012 reikt de gemeente ieder jaar de vrijwilligersprijzen uit. De jury, die dit jaar bestond uit Ger Sewys van Jespa, Mimoun Ben Aissa van Incluzio, Lorien de Roode van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging, gemeenteraadslid Umit Guney, Matthijs Landsmeer van de Adviesraad Sociaal Domein en burgemeester Driessen, let daarbij met name op de criteria 'verbinding', 'passie' en 'onderscheidendheid'.

Driessen prees de vrijwilligers van het Dagprogramma Senioren vooral om de passie waarmee ze zich inzetten om kwetsbare ouderen eens per week een fijne dag te bezorgen. Een groep van maximaal twaalf ouderen die nog zelfstandig wonen maar om verschillende redenen in een sociaal isolement terecht dreigen te komen, komt elke dinsdag samen aan de Splinterlaan. Het dagprogramma is een activiteit van Incluzio maar zou niet kunnen bestaan zonder de vijf vrijwilligers. Al sinds de start van het programma, acht jaar geleden, zijn steeds drie van hen paraat op de dinsdag om te helpen als begeleider en om de lunch te verzorgen. "Hiermee dragen jullie bij aan het welzijn van ouderen en het ontlasten van de mantelzorgers", aldus Driessen.

Ellis Groothof, één van de vijf vrijwilligers, was nogal overdonderd door de prijs. "We hebben er nooit bij stilgestaan dat we zouden kunnen winnen en hebben er dus ook nog helemaal over nagedacht wat we ermee geen doen", lachte ze.

Alexander van der Sel, Karin van der Reijden en Régina Dirkse, de trekkers achter de organisatie van het huttenbouwen en halloween-spookhuis, weten wèl al een bestemming voor hun prijs. "Dit is een mooie bodem voor het potje voor de evenementen van dit jaar. We gaan in ieder geval weer aan de slag met het huttenbouwen."

Ook voorzitter Frank Versteeg van buurtvereniging Op Dreef heeft al een bestemming voor de gewonnen 600 euro. "We hebben al nieuwe speeltoestellen in de speeltuin die we hebben geadopteerd, maar nu willen we de houtsnippers vervangen door een bodembedekking die minder katten aantrekt."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>