Op de achterste rij het bestuur van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp, vooraan vertegenwoordigers van Scouting Van der Does-Liethorp.
Op de achterste rij het bestuur van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp, vooraan vertegenwoordigers van Scouting Van der Does-Liethorp. Foto: J.P. Kranenburg

Vrienden van het Oude Dorp schenken 500 euro aan scouting

Algemeen

De Leiderdorpse scoutingvereniging Van der Does-Liethorp kan deze winter heerlijke warme hapjes serveren in het clubgebouw. Dat dankzij een cheque van 500 euro van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp, waarmee de scouting een nieuwe oven en elektrische warmhoudschalen kan aanschaffen.

De Vrienden geven ieder jaar een bedrag van 500 euro weg om de kerstwens van een Leiderdorpse vereniging, instelling of non-profit organisatie te vervullen. Dit jaar waren er zeven wensen binnengekomen. Welke wens wordt uitverkoren, bepalen de bestuursleden van de stichting, die ieder tien punten mogen verdelen. De cheque werd de zaterdag voor kerstmis uitgereikt in café De Hollandsche Tuyn in de Hoofdstraat.  

"Eigenlijk hadden we een andere winnaar", vertelt voorzitter Fried de Rave van De Vrienden. "Maar de indieners van de wens die op nummer 1 stond kwamen niet opdagen bij de uitreiking. En dan zijn de regels duidelijk: de prijs gaat dan naar eerstvolgende die wel aanwezig is. Het is overigens de eerste keer in de historie dat dit gebeurde."

De Leiderdorpse scouts zijn niet minder blij met hun cheque; zij kunnen komend jaar gezellig samen koekjes bakken en maaltijden bereiden dankzij de nieuwe keukenapparatuur.

Uit de krant