Logo leiderdorpsweekblad.nl
In de rij voor het goed gevulde buffet van de kerstlunch van Clubhuis De Derde Helft.
In de rij voor het goed gevulde buffet van de kerstlunch van Clubhuis De Derde Helft. (Foto: J.P. Kranenburg)

Ruim vijftig 55-plussers bij kerstlunch Clubhuis De Derde Helft

Meer dan vijftig 55-plussers uit Leiderdorp en omgeving genoten donderdag 19 december in de kantine van hockeyclub Alecto van een feestelijke kerstlunch die hen werd aangebonden door Alecto, voetbalclub RCL, welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp en het Nationaal Ouderenfonds.

De kerstlunch was onderdeel van het programma De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij. Dit programma heeft als doel sportkantines een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek.

Tijdens de kerstlunch was er een leuke nieuwe mix van mensen die bij RCL meedoen aan het walking football, bij Alecto aan het walking hockey en de 55 plussers die sinds de start, eind november, deelnemer zijn van de activiteiten in het Clubhuis de Derde Helft.

Over Clubhuis De Derde Helft

Clubhuis De Derde Helft is elke woensdagochtend bij RCL en elke donderdagochtend bij Alecto. In Clubhuis De Derde Helft krijgen ouderen de mogelijkheid om zich als deelnemer of vrijwilliger in het verenigingsleven te begeven. Vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten zijn tijdens 'de derde helft van het leven' immers bij uitstek middelen om eenzaamheid te voorkomen of te verminderen. Tijdens Clubhuis De Derde Helft organiseren ouderen op woensdag- en donderdagochtend zelf activiteiten in het clubhuis van RCL en Alecto, zoals 'lekker bewegen', biljart, tafeltennis, walking football en walking hockey, jeu de boules en computerles. Ook worden er een aantal themabijeenkomsten georganiseerd.

Clubhuis De Derde Helft is nu met kerstreces maar vanaf 8 januari 2020 weer geopend. In het nieuwe jaar wordt afgetrapt met het thema 'boek schrijven' door Herman  Zandstra.

Meer berichten