Jan Vos.
Jan Vos. Foto: Frans Brocken

Jan Vos overleden

Algemeen In memoriam

Leiderdorper Jan Vos, bekend als sportpresentor, mede-organisator van en 'spreekstalmeester' bij vele sportevenementen en enthousiast medewerker van LeidenAmateurvoetbal.nl,  is op 76-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte overleden.  

Dat meldt de website LeidenAmateurVoetbal.nl

Jan Vos is geboren en getogen in Den Haag en woonde sinds het begin van de jaren 90 in Leiderdorp. In zijn werkzame leven was hij ingenieur voor Philips. Hij was een groot voetballiefhebber al ging hij zelf pas spelen toen hij 18 was.

Zijn eerste voetbalverslag maakte hij in 1987, toen hij woonde in Zaandam, voor De Zaanlander. Na zijn verhuizing naar Leiderdorp schreef hij verslagen voor De Leidse Courant en vanaf 1992 deed hij verslag van de wedstrijden van RCL voor Time Out Sport van Radio Leiderdorp. Kort voor de eeuwwisseling stapte hij over naar VLOK (nu RTV Katwijk) waarvoor hij de wedstrijden van vv Katwijk en Quick Boys versloeg.

In Leiderdorp was Jan Vos er bij grote sportevenementen eigenlijk altijd bij. Zo was hij was PR medewerker en speaker bij de MidZomerLoop en medewerker van de Marathon Leiden afdeling Leiderdorp.  Hij was spreekstalmeester bij de Leiderdorpse sportcafé's en sinds 2017 speaker bij RCL. Jan Vos was initiatiefnemer en medeoprichter van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp en hij heeft ook vele jaren de gala-avond rond de uitreiking van de prijzen bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen gepresenteerd.   

Begin 2017 kreeg hij voor zijn inzet voor de Leiderdorpse sport de Zilveren Promo.

Jan Vos zal in Leiderdorp en omstreken zeer gemist worden.


Uit de krant